resepi nya :
kuah durian
1 biji gula melaka
1 1/2 cawan santan
Isi durian atau lempok secukupnya
2 helai daun pandan
Garam secukup rasa
cara masak :
mudah ja Campurkan kesemua bahan ke dalam periuk dan masak dengan menggunakan api yang sederhana hingga pekat.
Roti jala
1 1/2 cawan tepung gandum
3/4 cawan air
1 cawan susu segar
2 titik pewarna kuning makanan
3 camca besar mentega cair
2 biji telur
Garam secukup rasa
cara masak
- Blend kesemua bahan sehingga sekata.
- Panaskan kuali leper dengan api yang sederhana.
- Sapu sedikit minyak pada kuali.
- Masukkan adunan ke dalam acuan roti jala dan pusingkan acuan dalam kuali 360 darjah dari bahagian luar hingga ke bahagian dalam.
- Biarkan masak sehingga keperangan.
- Lipat roti jala sebanyak 2 kali dan angkat.
- Ulang langkah 4-5 sehingga habis adunan. Sesekali sapu sedikit minyak pada kuali.
0 comments:
Post a Comment